cSancak.com

5 Nisan 2024 - Genel

Web sitenizi siber saldırılardan korumak için doğru güvenlik önlemlerini uygulamak gece rahat uyumanız için ilk adımdır. Bu uygulamalar kapsamlı teknik bilgi gerektirmese de, web sitenizin güvenliğini önemli ölçüde artırabilir. Sitenizin güvenliğini artırmanıza yardımcı olmak için en iyi WordPress güvenlik önlemlerini içeren bir kontrol listesi hazırladım. En azından nereden, nasıl başlanmalı?

WordPress güvenlik uygulamaları ve ipuçları.

WordPress Çekirdek Yazılımını Güncelleme
Her WordPress güncellemesi, hata düzeltmeleri ve yeni özellikler gibi güvenlik iyileştirmeleri getirir. En yeni yazılım sürümünü çalıştırmak, sitenizde güvenlik ihlalleri riskini azaltır. Bu güncellemelerin kocaman bir ekip tarafından sızma testlerinden geçirilip sunulduğunu unutmayın, ciddiye alın.

Temaları ve Eklentileri Güncelleyin
Çekirdek yazılıma benzer şekilde, WordPress temaları ve eklentileri de herhangi bir güvenlik açığını yamamak için güncellemeler alır. Yeni bir sürüm çıkar çıkmaz bunları güncelleyin. Eski sürümde kalan tema ve eklentiler, güncel WordPress çekirdek yazılımı ile uygun olmayabileceği için çekirdek sürümünüz de açıklara gebe kalabilir. Bu güncellemelerden önce tüm sistem yedeğini almayı unutmayın.

Güvenilir WordPress Temaları Kullanın
Resmi WordPress deposundan veya saygın geliştiricilerden temalar seçin.
Güvenlik açıkları olabileceğinden asla nulled tema kullanmayın. Kullanıyorsanız da base64 veya diğer şifrelenmiş-şifrelenmemiş malware kodları sezebilir yetkinlikte olun.

WP-Admin için Güvenli Bir Parola Seçin
Güçlü bir parola ve benzersiz bir kullanıcı adı, giriş bilgilerinizin tahmin edilmesini zorlaştırır ve sizi brute-force saldırılarına karşı korur. “admin, webmaster” gibi kullanıcı adları kesinlikle bruteforce listelerinde bulunur. Ayrıca oluşturduğunuz parolayı, password database checker gibi sistemlerde olup olmadığını kontrol edin.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Etkinleştirin
Oturum açma işlemine ekstra bir güvenlik katmanı ekleyin. Kullanıcıların oturum açma işlemlerini tamamlamak için kısa mesaj veya kimlik doğrulama uygulaması aracılığıyla sağlanan benzersiz bir kodu girmeleri gerekecektir.

WordPress’i Düzenli Olarak Yedekleyin
Herhangi bir olay, siber saldırı veya veri merkezi kesintisi meydana gelirse web sitesi verilerinin kurtarılmasına yardımcı olacak bir kusursuz bir önlem. Düzenli yedekler için Duplicator Pro eklentisini tercih ediyorum.

Kötü Amaçlı Yazılım Kontrolü
Kötü amaçlı yazılımlardan kaynaklanan herhangi bir zararı önlemek için düzenli taramalar planlayın ve tespit edilirse mümkün olan en kısa sürede kaldırın. Görünürde zararı olmayan bu kod parçacıkları, Google Ads ve SEO süreçlerinizi olumsuz etkileyecektir.

Kullanılmayan Eklentileri ve Temaları Kaldırın
Güncel olmayan ve kullanılmayan eklenti ve temaların neden olduğu backdoorları engelleyerek, olası saldırıları önleyin.

SSL Sertifikası Yükleyin
Web siteniz ve kullanıcıları arasında değiş tokuş edilen bilgileri korumak için güvenli bir veri aktarım protokolü oluşturun.

Yönetici Sayfası için Beyaz Liste ve Kara Liste Oluşturun
Giriş ve yönetici sayfanıza yetkisiz IP adresleri tarafından erişilmesini önleyin. Giriş Denemelerini SınırlayınBelirli sayıda başarısız denemeden sonra bir IP adresinden girişleri engellemek için bir güvenlik eklentisi kullanın.